Postřehy z konference Cow Master 2024

27. 8. 2024
Avatar
Autor
Jiří Andrýsek

Na začátku jsme si neuvědomovali kolik příprava zabere času. Ne že bychom se do toho podruhé nepustili, naopak. Uvědomili jsme si, jak moc tu chybí nejnovější poznatky spojené s praxí. Chceme aby byl Cow Master 2026 organizačně přívětivější.

Jak to vidíme do budoucna

Věříme, že to co jste zvládli během dvou dnů, ať už se to týká přednášek nebo workshopů na farmě v Pooslaví, bylo svým způsobem unikátní. Zároveň si uvědomujeme, jak jsme to na vás nahrnuli.

Uvědomili jsme si, že jsme částečně promarnili příležitost se o tématech více bavit. Částečně za to může ostych, který si tak trochu v sobě neseme z doby minulé. Toto chceme napravit, chceme s vámi dopředu komunikovat o tématech příští konference, tak ať máte příležitost se na konferenci lépe před připravit a připravit si dotazy co vás zajímá a co vás skutečně trápí. Chceme abyste se nebáli se zeptat, i když se váš dotaz netýká přímo tématu. Vaše dotazy nám i ostatním pomohou chápat problematiku V širších souvislostech.

Diskusi vnímáme jako jednu z věcí, na které chceme do budoucna zapracovat a a budeme se snažit vám pomoci překonat počáteční ostych. Zároveň všem umožníme, aby se ptali v českém jazyce, protože si uvědomujeme, že tak lépe popíšete problematiku vašeho chovu. Víme, že řada z vás se bez problému domluví anglicky, proto bychom rádi zařadili cosi, čemu pracovně říkáme kulaté stoly, kde bude možné s řečníky diskutovat a poznat je tak lépe.

Univerzity, mají zodpovědnost za to, aby se naše poznatky a výsledky výzkumů přenesly do praxe, dostaly se k uživatelům jako jsou chovatelé, výživáři, paznehtáři a další. Takže propojovat lidi z praxe a výzkumníky z univerzit, jako jsem já, je myslím velmi důležité a je to součást naší odpovědnosti.

Christoph Mülling
Professor of Veterinary Anatomy at the University of Leipzig

Přejeme si, aby konference nebyla naší exhibicí, ale byla především o vás. V průběhu podnikání jsme si uvědomili, že jen vy sami můžete něco zlepšit a s tím vám chceme pomoci.

Možná si kladete otázku, proč to celé děláme. Stejně jako vy o své práci přemýšlíme a přejeme si náš obor zlepšovat. Uvědomujeme si, že vzdělaní chovatelé vědí čeho chtějí dosáhnout.

Proto jsme tu my, se svými poznatky a výzkumy, kteří se vnímáme jako nástroj jak toho dosáhnout. Jako celek nám to dává smysl. Díky vzdělávání budete lépe rozumět problematice a budete se moci snáze rozhodovat.  Budeme rádi když nás budete i nadále sledovat a těšíme se, že jsme společně započali novou cestu jak dělat svou práci zase o kus lépe.

Co nás čeká do konce roku

Do konce roku si dáváme za cíl přepracovat webové prostředí Cow Mastera. Připravujeme sekci vzdělávání, která bude navazovat na poznatky z konference a měla by vám umožnit lépe se orientovat nejen v onemocnění paznehtů. Na říjen pak připravujeme workshop a budeme rádi když se o zúčastníte, pro ty kteří nebudou mít možnost se workshopu účastnit připravíme výstupy prostřednictvím on-linu.

Více informací o plánovaném workshopu přineseme koncem týdne.

Sdílejte tento příspěvek:

Galerie

Cow Master centrum, je koncipováno jako vzdělávací platforma, jejímž cílem je rozšiřovat znalosti chovatelů, veterinářů a paznehtářů. Formu celoživotního vzdělávání prostřednictvím poznatků od nejlepších odborníků z oboru spolu s praktickými ukázkami, chápeme jako jedinou cestu, jak být vždy o krok napřed. Věříme, že Cow Master centrum ukáže Vašemu podnikání nové možnosti.

Top